x
hu
en
Escape room

Mire számíthatnak a szabadulószobák a COVID 19 járvány alatt?

Winston Churchill vért szenvedést és könnyeket ígért miniszterelnöksége első napjában az angol népnek a második világháború alatt. A mostani helyzet gazdaságilag nagyon hasonló a korabeli Angliához.
2020.04.23.

A koronavírus-járvány más iparágak mellett egyik napról a másikra teljesen lenullázta a szabadulószobák bevételeit is, és ellehetetlenítette a működésüket - hasonlóan a turizmusból, vendéglátásból és egyéb szolgáltatásból élő vállalkozások többségéhez. Így nem túlzás azt állítani, hogy a magyar szabadulószobák jelenleg a túlélésért küzdenek. Jelenleg egyik európai országban sem érdemes nyitva tartaniuk, hogy betartsák a kijárási korlátozásokat.

Ebben a jelenlegi válságban két út áll a játékok többsége előtt: vagy bezárnak és próbálják tartalékaikból átvészelni a szűkös időszakot, vagy a jövőbe tekintenek és olyan megoldást fejlesztenek, ami működik a kijárási korlátozások ellenére is.

Online kijutós játékok

A szabadulószobák története a számítógépes kijutós játékokkal kezdődött. Az bebizonyosodott az évek során, hogy akik szerették ezeket a számítógépes játékokat, azok vevők voltak a valódi szabadulószobákra is. Ugyanezt talán meg is lehet fordítani és adott a lehetőség a szabadulószobák számára, hogy olyan játékot fejlesztenek, mellyel szívesen játszanak korábbi vendégeik. A helyzet azonban  már más, mint a hőskorban: a számítógépes játékok piaca egy hatalmas iparág, amibe már nem olyan egyszerű és főleg nem olyan olcsó belépni, mint a 80-as évek elején. Szóval ez a megoldás elég nagy rizikót hordoz magában, ráadásul sokkal több költséggel jár, mint egy szabadulószobát összerakni.

Online játszható szabadulószobák

Sokkal egyszerűbb a jelenleg rendelkezésre álló technológiát felhasználva online játékosok fogadására felkészíteni egy meglévő szabadulószobát. Ehhez tulajdonképpen nem kell más csak egy helyszínen tartózkodó játékmester webkamerával, illetve egy jó minőségű videóchat, melyhez csatlakozhatnak a játékosok.

Sokkal könnyebbnek tűnik, mint gyorsan megváltoztatni a cég profilját. Azonban ez a megoldás is számos buktatóval jár. A legtöbb chatprogram nem nyújt ideális kapcsolódást a játékosok és a játékmester között, ráadásul minél élvezetesebb játékmenetet szeretnénk, annál nagyobb fejlesztésre van hozzá szükség.

Digitális átállás varázsütésre

A fenti problémára kínál tökéletes, ráadásul ingyenes megoldást az EveryEscaperoom. A gyűjtőoldal minden szabadulószoba számára ingyenessé tette saját fejlesztésű alkalmazását, mellyel bármelyik játékhelyszín könynedén megugorhatja a digitális átállást. A megoldást olyan patinás szabadulószobák kezdték el az elsők között használni, mint a legendás Parapark, vagy Exit The Room, melyek a szabadulószobák őshazájának számító Magyarország vezető játékhelyszínei. Ha nekik bejött, bármelyik szabadulószobának hasznára válik, a csatlakozás lehetősége pedig mindenkinek adott az alábbi linken.

Szabadulószobák a járvány alatt
2020.09.24.
Szabadulószobák a járvány alatt
A világ keresési trendjeit vizsgálva az a kép rajzolódik ki, hogy feleannyian keresnek szabadulószobát a koronavírus megjelenése óta, mint korábban.
Csapatépítő szabadulószobában
2020.07.30.
Csapatépítő szabadulószobában
Egyre több cég ismeri fel, hogy mennyire fontos egy jól működő csapatként dolgozni. A csapatépítőknek vannak dögunalmas és szórakoztató eszközei is. A szabadulószoba ez utóbbi.
Szabadulószoba gyorstalpaló
2020.05.21.
Szabadulószoba gyorstalpaló
Kipróbálnád valamelyik szabadulószobát, de még vannak kérdéseid? Tartunk neked egy gyorstalpalót benne a legfontosabb infókkal, melyekre a játék előtt szükséged lesz.
A 10 legjobb dolog, ami reméljük, hogy a koronavírus járvány után is velünk marad
2020.04.23.
A 10 legjobb dolog, ami reméljük, hogy a koronavírus járvány után is velünk marad
A pohár lehet félig üres, vagy félig tele. Most próbáljuk meg az utóbbi megközelítést alkalmazni és végiggondolni a 10 legjobb dolgot, ami szeretnénk, hogy a vírus után is velünk maradna.
TOVÁBBI CIKKEK